Wat zijn fidget spinners en waar komen ze vandaan?

Fidget spinners zijn gadgets met een lager in het midden waar wieken omheen draaien. Per spinner verschilt het aantal wieken, het kunnen er bijvoorbeeld 2, 3 of zelfs 10 zijn. Ook worden er verschillende materialen gebruikt voor de spinners, denk bijvoorbeeld aan plastic, metaal of hout.

Er zijn veel verschillende soorten lagers. De goedkopere lagers maken vaak veel herrie, draaien niet lang en de spinners gaan minder lang mee, dit zijn de goedkopere spinners die bijvoorbeeld bij een Intertoys of bij de supermarkt te koop zijn voor een paar euro. Een spinner met keramische lagers daarentegen draait soepel rond maakt (bijna) geen geluid en heeft een langere levensduur. De spinners met keramische lagers vindt u terug op onze website.

En dan vraag je je af wie de fidget spinner heeft bedacht?

De spinner is bedacht door een Amerikaanse vrouw (Catherine Hettinger) die drukke kinderen tot rust wilde laten komen. Ze had een patent aangevraagd maar geen speelgoedfabrikant wilde met deze uitvinding aan de slag. Nu jaren later is het patent verlopen en komt de rage ook vanuit Amerika naar Nederland.

Dit speeltje werkt haast therapeutisch en wordt ook veel gebruikt bij stress en ADHD. Lees hier binnenkort meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *