Fidget spinners helpen de concentratie te verhogen; fabel of feit?

De meningen zijn nog verdeeld over het feit of de fidgetspinners daadwerkelijk bijdragen aan een betere concentratie. Een feit is wel dat  de spinner  oorspronkelijk is bedoeld om  kinderen met ADHD, autisme of ADD te helpen zich beter te concentreren. Het is niet zo dat je ADHD meteen een stuk minder is of je concentratieproblemen zijn verdwenen, maar het helpt wel. Spinners zijn perfect voor kinderen die moeite hebben met concentreren en altijd zitten te friemelen. Kinderen hebben een hogere friemelbehoefte dan volwassenen en kinderen met ADHD nog meer.

Er zijn ook veel kinderen die de behoefte om te bewegen en moeilijk kunnen stilzitten. Vooral tijdens een uitleg in de les hebben veel kinderen moeite zich te concentreren. Door het spinnen blijven de hersenen dopamine produceren, wat goed is voor de concentratie en het geheugen, geeft Tony Lloyd, de oprichter van de ADHD Foundation aan. Dat verklaart ook dat het een enorme hulp zijn voor kinderen met ADHD en stress.

Conclusie; door aan de spinner te draaien kunnen de kinderen zich beter concentreren op de taken waar ze mee bezig zijn en kunnen zo beter opletten bij uitleg tijdens de les.
Volgens sommige onderzoekers helpt het ook volwassenen om zich beter te concentreren, maar daar is onenigheid over.
Wetenschappers van de University of Hertfordshire in Engeland stelden vast dat kinderen die werd toegestaan te fidgeten beter scoorden op geheugentests en toetsen waarvoor geleerd moest worden.

Kortom, kun jij je moeilijk concentreren? Maar ben je nog niet overtuigd? Koop dan een spinner in onze shop en probeer het uit!

Bron:
Mens-en-gezondheid.infonu.nl
Gezondheidenzo.nl

2 thoughts on “Fidget spinners helpen de concentratie te verhogen; fabel of feit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *